Hvad siger vores beauty produkter om os?

Vi bliver altid super inspirerede, når vi får et peek ind i andre kvinders beauty samling. Det er lidt ligesom, når man ser bolig programmer eller læser en bolig reportage i et magasin. Præcis derfor får vi også et lille beauty-kick, når vi får lov at se, hvilke skønhedsprodukter andre bruger, og nu deler vi indholdet i vores makeuppunge med jer, kære læsere.

Vores produkter siger en hel del om os og vores præferencer, og nu kan du få indblik i, hvilke produkter 5 tøser fra GOODIEBOX svinger i ansigtet i deres daglige hudpleje- og makeuprutine. Vi håber, at du bliver inspireret og kan bruge vores personlige tips – mon du kan spotte din egen favorit fra boksen iblandt vores makeuppunge?

Caroline, Customer Experience Manager: 

Caroline-makeupbagIG

Hvilke produkter bruger du i din daglige rutine?

Jeg starter altid dagen ud med at bruge en god ansigtscreme inden jeg lægger min makeup – jeg er især vild med den lækre creme fra Naobay, som simpelthen dufter så fantastisk! Så er jeg klar til at ”putte mit ansigt på”.

Det vigtigste for mig er at få dækket de ar og urenheder jeg evt. kunne have i ansigtet, så her bruger jeg en god foundation – i øjeblikket sværger jeg til Mesauda Perfect Skin Foundation, da jeg synes, den har en vildt god dækkeevne uden at blive for ”kaget” (hvis I kender det?). Derudover er det VIGTIGSTE i hele min rutine … mine øjenbryn! Jeg kan ikke gå ud for en dør uden at have fået mine øjenbryn på, så her er det vigtigt for mig, at jeg har nogle gode produkter i hånden – I kender jo nok allerede alt til Benefit, som laver nogle fantastiske bryn-produkter. Jeg bruger deres Goof Proop Eyebrow Pen til at fylde mine bryn ud med. Herefter bruger jeg High Brow øjenbryns-highlighteren under brynene til at ”løfte” brynene og gøre mine øjne større.

I hverdagen, er du da mest en natural-makeup eller makeup-makeup girl, hvorfor?

Hmm… jeg er nok lidt en blanding. Jeg går altid efter det naturlige look ved kun at bruge jordfarver i naturlige toner… meeen jeg kan nok ikke lægge skjul på at mit ”naturlige” look kræver et helt hav af produkter at opnå… så helt naturligt er det jo ikke 😉

Hvilket produkt redder dig i en beauty SOS, og hvorfor?

Jeg har altid en concealer i tasken, så jeg er klar til at dække enhver uvelkommen ting i mit ansigt, hvis sådan en skulle dukke op i løbet af dagen. Den kan jeg ikke undvære!

Hvad er dit bedste skønhedstip, som du selv efterlever?

Fugt, fugt og mere fugt! Jeg læste det alle steder da jeg var yngre, og som de fleste andre teenagere tænkte jeg, at man da for guds skyld ikke skulle putte mere fedt i ansigtet, når nu den var så god til at blive fedtet af sig selv.
Men så gav jeg det et forsøg – og sikke en forskel! Min hud blev bare så meget pænere, og jeg har sværget til creme lige siden. Jeg kan også tydeligt mærke og se forskel i min hud, hvis jeg glemmer at bruge fugtighedscreme, så jeg gør mit bedste for at huske det både morgen og aften!

Hvis du skulle beskrive dig selv med ét ord baseret på din makeup pung med produkter, hvad ville det så være?

”GOODIEBOX”. Det er vist tydeligt at se, at GOODIEBOX er den store bidragyder, når det kommer til mine produkter. Nogle at produkterne i min makeup pung er helt tilbage fra før, jeg fik arbejde her, og selv var medlem – og de har altså fulgt mig hele vejen. Nogle af de andre produkter er nogle, jeg selv har købt, men som er fra mærker, jeg har lært at kende gennem GOODIEBOX.

Caroline arbejder i vores kundeservice-afdeling, hvor hun er i tæt dialog med vores GOODIEBOX-medlemmer – de er faktisk BFFs 💕

Simone, Social Media Coordinator: 

Simone-makeupbagIG

Hvilke produkter bruger du i din daglige rutine?

Jeg er en sucker for hudpleje, så jeg går meget op i at rense og pleje min hud både morgen og aften. Jeg ”vågner op” med en omgang iskold vand i ansigtet efterfulgt af min Karmameju facemist – elsker duften af de æteriske olier! Balance Me Tinted Wonder Eyecream giver god fugt til øjenområdet og fungerer super som primer under min concealer – jeg bruger den faktisk også oven på øjenlåget under min øjenskygge, når jeg skal gøre lidt ekstra ud af det. Det kunne fx være min MANNA KADAR øjenskygge, som har en supersmuk farve, og som jeg er så glad for, at jeg både tager den på til hverdag og fest. Gimme Brow fra Benefit Cosmetics er for mig den nemmeste, hurtigste og bedste måde at få brows on fleek på, jeg kan slet ikke få armene ned over det produkt! Altså, øjenbryns-mascara? Hvor genialt!! Blush er efterhånden blevet min signatur, og jeg tror aldrig, at jeg kommer til at gå væk fra min favorit fra MAC i “Peachy keen” – den giver min lyse hud den perfekte glød, og jeg ser instantly 100 gange mere frisk ud med den på! Jeg elsker parfumer og har mange af slagsen, og jeg er typen, der føler mig nøgen, hvis jeg kommer ud af døren uden parfume på. Lige for tiden kan man finde Clean ”Rain” roll-on i min taske, den dufter så skønt!

I hverdagen, er du da mest en natural-makeup eller makeup-makeup girl, hvorfor?

Jeg er klart mest en natural-makeup girl, da jeg ikke så godt kan lide følelsen af at have en ”maske” på. Jeg har det nok lidt i perioder med makeup, og jeg vil derfor gerne indrømme, at jeg det seneste stykke tid er begyndt at gå med mere makeup. Jeg forelskede mig fx i en highlighter fra Becca, som jeg prøvede i Sephora, og som jeg nu går med næsten hver dag. Der er også perioder, hvor jeg elsker at gå med læbestift og gerne tager en hot pink eller mørk, vinrød læbestift på, selvom det er en grå, kedelig mandag – just because I can, haha. Jeg elsker at sætte kulør på hverdagen 💋

Hvilket produkt redder dig i en beauty SOS, og hvorfor?

Jeg bruger ikke foundation, så concealer er min absolut partner in crime. Jeg bruger den hver dag og påfører primært under øjnene, rundt om næsen og hvis en nyankommen bums skal dækkes. Jeg har lige købt en ny fra MAC, der hedder Pro Longwear Concealer, som jeg er total begejstret for – den dækker vildt godt, og så holder den altså, hvad den lover, for den er i sandhed ”longwear” hele dagen. Jeg kan også varmt anbefale Origins Plantscription concealer, som jeg efterhånden har brugt i nogle år – bonus er, at den er dejlig nem at have med på farten.

Hvad er dit bedste skønhedstip, som du selv efterlever?

Fjern makeup og afrens huden grundigt om aftenen – og giv huden masser af næring efterfølgende! Det er især vigtigt om aftenen, da huden regenererer sig om natten, så jeg elsker at ”fodre” den med min Ooh! olie fra Oils of Heaven eller Super3 Booster fra Beauté Pacifique, da jeg godt kan lide tanken om, at huden suger alle de gode næringsstoffer til sig, imens jeg sover. Når jeg så vågner om morgenen, har jeg en smuk, blød og gennemfugtet hud – det er så lækker en følelse!

Hvis du skulle beskrive dig selv med ét ord baseret på din makeup pung med produkter, hvad ville det så være?

Kvalitetsbevidst. Jeg føler, at mine produkter efterhånden er nøje udvalgt med henblik på ingredienser, funktionalitet, holdbarhed og sidst men ikke mindst, at de giver mig følelsen af velvære og gør mig til den bedste udgave af mig selv.

Simone arbejder i vores social media team, hvor hun laver content til vores Facebook og Instagram. I har måske set hende på billeder og videoer før, hvor hun jævnligt dukker op – vores helt egen husmodel 👯

Michelle, Customer Experience Manager: 

Michelle-makeupbagIG

Hvilke produkter bruger du i din daglige rutine?

Jeg starter med en helt normal fugtighedscreme og går derefter direkte til makeup. Jeg bruger primer fra Balance Me, en vilkårlig pudder, bronzer og highlighter fra MAC, brow gel fra GOSH Copenhagen og sommetider mascara, hvor min absolutte favorit er Mesauda Mega Lash fra Shop GOODIEBOX. Hvis jeg har meget mørke rande under øjnene, så bruger jeg concealer fra Maybeline. Jeg bruger desuden altid en lys eyeliner i den nederste våde kant og så highlighter jeg min øjenkrog med den flotte guld farve fra Sleek paletten – det får øjet til at syne større og mere vågent. Jeg slutter desuden altid af med min Slay All Day setting spray fra Gerard Cosmetics – den får min makeup til at holde hele dagen, selvom jeg cykler i regnvejr (hurra for det danske vejr).  Jeg bruger som sådan aldrig hudpleje kun en helt almindelig fugtighedscreme og primer. Min daglige rutine skal være så hurtig og nem som overhovedet muligt, og så skal det være et naturligt look.

I hverdagen, er du da mest en natural-makeup eller makeup-makeup girl, hvorfor?

Jeg er 100% mest til en naturlig makeup. Det er meget vigtigt for mig, at jeg skal kunne gå uden makeup og have det lige så godt med mig selv, som hvis jeg havde fuld krigsmaling på. Dog er jeg en kæmpe makeup nørd og bliver virkelig fascineret af de piger, der bare har vildt flot makeup på hver dag – de ser virkelig fantastiske ud!

Hvilket produkt redder dig i en beauty SOS, og hvorfor?

Hvis jeg kun må vælge ét produkt? Bronzer! Den giver mit ansigt lidt mere edge og dén ekstra glød, jeg sommetider mangler. Den jeg bruger lige nu er fra MAC, og den har en virkelig lækker varm undertone, som giver et lækkert sommer-look.

Hvis jeg lige kan snige mig op på to, så er mascara altså også et produkt, der virkelig kan gøre en forskel for mig! Mesauda Mega Lash giver mig de vildeste bambivipper. Og så sniger jeg mig faktisk op på tre produkter, fordi min mascara rutine altid starter med min vippebukker 👀👏🏼

Hvad er dit bedste skønhedstip, som du selv efterlever?

Jeg bruger ikke mascara hver dag, men kan alligevel ikke helt lade mine vipper være, fordi jeg godt kan lide at have definerede vipper. Når jeg ikke vil bruge mascara, så gør jeg dét, at jeg bukker mine vipper, og så påfører jeg et tyndt lag vaseline med fingrene. Jeg slutter af med at børste vipperne igennem med en ren mascarabørste, så vaselinen er pænt fordelt. Dette tip gør, at man får smukke og definerede vipper, men det er et langt mere naturligt look end mascara. Desuden virker vaselinen også plejende på vipperne, hvilket jeg rigtig godt kan lide, fordi jeg føler, at mascara godt kan skade vipperne en smule, hvis man bruger det hver dag.

Hvis du skulle beskrive dig selv med ét ord baseret på din makeup pung med produkter, hvad ville det så være?

Naturlig.

Michelle arbejder i vores kundeservice afdeling, hvor hun spreder glæde og hjælper vores medlemmer i bedste GOODIEBOX stil – I har helt sikkert været i kontakt med hende, hvis I har ringet ind eller sendt os en mail 📞

Chris, Product Manager: 

Chris-makeupbagIG1

Hvilke produkter bruger du i din daglige rutine?

Der går ikke en morgen, hvor jeg ikke starter ud med at rense min hud med Bioderma Micellar Water. Det er nærmest som et ritual for at føle, at jeg kan starte min rutine. Derefter bruger jeg Klairs Freshly Juiced Vitamin Drops, LING Dual Emulsion og Beauté Pacifique SuperFruit Daycream til tør hud. Jeg er den ”heldige” indehaver af en tør hud, som virkelig har brug for fugt for ikke at se trist ud. Jeg giver også gerne mit ansigt et sprøjt med James Read! Der går desuden heller ikke én dag, hvor jeg ikke bruger solcreme. Jeg bruger en med spf 30 fra koreanske Thank You Farmer. Når det kommer til makeup, handler det lidt om sæson og humøret på dagen. Jeg bruger dog altid min concealer fra Emité og CC Cream fra Youth Lab – GOODIEBOX favourites 😄

I hverdagen, er du da mest en natural-makeup eller makeup-makeup girl, hvorfor?

Altså, jeg vil selv sige, at min makeup i hverdagen er rimelig neutral. Jeg forsøger virkelig at få min hud til at se levende ud – og på de værste dage, skal der nogle gange en del arbejde til. Jeg er af den opfattelse, at en flot hud er nøglen til det hele. Det er helt klart også der, jeg bruger de fleste af mine penge 😏

Hvilket produkt redder dig i en beauty SOS, og hvorfor?

Hvis jeg kun måtte tage ét produkt med i tasken, ville det være min Stretch Concealer fra Glossier. Den er lille og handy, og den dækker tilpas godt til mørke rande og let rødmen. Så den er god at friske op med. Men jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke ville have krise, hvis jeg ikke kunne bruge mine brynprodukter fra Benefit, især Gimme Brow (!!).

Hvad er dit bedste skønhedstip, som du selv efterlever?

Jeg har nok flere skønhedstips, som jeg IKKE efterlever. Jeg burde for eksempel drikke mere vand og sove mere. Meeen.. et tip er at få ordnet sine bryn hos en prof. Det sparer mig for så meget tid, og det er fint og naturligt. Og HUSK nu den solcreme, også selvom vejret i DK er gråt. Og og og… Tag D-vitamin og fiskeolie. Rigtig kedelige tips, I know, men det er altså vigtigt!

Hvis du skulle beskrive dig selv med ét ord baseret på din makeup-pung med produkter, hvad ville det så være?

Baseret på selve pungen, så symboliserer det dovenskab, da jeg altid bruger den taske, jeg nu engang har liggende. Gid, jeg var en af dem med en fin én af slagsen. Baseret på indholdet – nørdet – da du finder nichebrands, brands fra hele verden og konventionelle klassikere.

Chris(tina) er en del af vores uundværlige sourcing afdeling, som hver måned sørger for, at vores GOODIEBOX er fyldt med klassiske og nye, spændende produkter fra brands, som vi andre på kontoret oftest aldrig har hørt om før 😍 Hun kender derfor alt til makeup- og hudpleje brands, og vi indrømmer gerne, at vi er liiiidt misundelige på hendes job som beauty-tester… 

Julie, Marketing Assistant: 

Julie-makeupbagIG

Hvilke produkter bruger du i din daglige rutine?

Dagen startes med et opfriskende morgenbad, hvor jeg gerne har den skønne eksfolierende foaming cleanser med for at rense mit ansigt klar til kamp. På nogle dage (gerne efter weekenden) hvor min hud trænger til lidt ekstra omsorg, bruger jeg spot stick med tea tree oil, som desinficerer og hjælper til at hele spots. Hvis jeg trænger til lidt lækker spa følelse, bruger jeg kropsolien fra Karmameju i stedet for bodylotion på hele kroppen. I min hverdagsmakeuprutine bruger jeg øjenskyggen fra Tromborg og en smule highlighter fra Manna Kadar på øjenlågene – begge påføres med børsten fra Luxie, som har de blødeste hår. De til tider mørke render under øjnene fixes med concealeren fra Emité, som påføres med børsten fra Real Techniques. De fleste dage giver jeg mine kinder ekstra glød med bronzeren fra Teeez – den fixes nemt med min blush brush fra L’Oréal. Ellers bruger jeg fingrene til at duppe multibalm fra Pixi på kinderne for ekstra kulør. Sidste touch lægges på mine øjenbryn med den definerende brow gel fra Gosh, og mine øjenvipper får en tur med den fine rosaguld øjenvippebukker og mascara fra Maxfactor (som har en smart på-farten taske-venlig størrelse). I løbet af dagen bruger jeg min Karmameju facemist til at friske ansigtet op, så den har også en fast plads i tasken 😇

I hverdagen, er du da mest en natural-makeup eller makeup-makeup girl, hvorfor?

Jeg er klart mest en natural-makeup girl, da jeg rigtig godt kan lide bare at fremhæve mit ansigts naturlige features. Og så er det dejligt nemt at lægge og behøves ikke at være helt perfekt. Ved særlige lejligheder kan jeg dog også rigtig godt lide at give makeuppen et ekstra skud energi med enten batwings eller en heftig læbestift 💄

Hvilket produkt redder dig i en beauty SOS, og hvorfor?

Klart min foundation eller concealer (alt efter hvor grel situationen er), så min hud ser fin og ensartet ud (nøgleordet her er ”ser”). Hvis jeg har minus tid kan jeg nøjes med den og at definere mine øjenbryn, så man også kan se hvor de er.

Hvad er dit bedste skønhedstip, som du selv efterlever?

”Drik vand og brug solcreme” har vi vist alle sammen fået tudet ørerne døve af (men det virker!). Ellers holder jeg igen fast i min foundation, og at det kan være en rigtig god idé at smutte forbi en butik, hvor man kan få lov og hjælp til at prøve forskellige shades og typer af, til man finder det perfekte match. Man kommer langt med en god base!

Hvis du skulle beskrive dig selv med ét ord baseret på din makeup pung med produkter, hvad ville det så være?

Rimelig chill.

Julie er noget af en freerider blæksprutte, som bærer flere hatte her på kontoret. Hun sørger for det store logistik puslespil, hvor hun har ansvar for at sende den månedlige GOODIEBOX afsted til alle vores dejlige medlemmer. Derudover er det typisk også hende, som sidder bag tasterne, hvis man modtager vores nyhedsbrev 💌

Hvad er jeres bedste beauty tips? 

Vi håber, at I kunne lide dette blogindlæg, og vi hører meget gerne jeres feedback i indbakken eller på vores mail hello@goodiebox.dk 😘

Ord: Simone 

Billeder: Simone

How to: Hjemmelavet lip scrub

Selvom det ikke ligefrem kan anes på vejret, så er vi nu officielt trådt ind i foråret – hurra for det! Det betyder nemlig, at udsigten til lysere og længere dage venter forude, og det bliver vi simpelthen glade i låget af at tænke på. Fordi vinteren er både kold og tør, så kan vi næsten ikke undgå, at det påvirker vores sensitive læber. Vi har derfor sat os for at byde foråret velkommen med en nem og hjemmelavet lip scrub. Alt du skal bruge er tre simple køkkeningredienser. Vi har testet den og er vilde med resultatet: Den giver skønne og bløde læber!

Du skal bruge følgende ingredienser:
 • 1 tsk jomfru olivenolie
 • 1 tsk akaciehonning
 • 1 tsk sukker eller rørsukker

HowtolipscrubBLOG

Step 1. Bland de tre ingredienser sammen i en lille skål eller kop og rør rundt med en teske.

HowtolipscrubBLOG2 HowtolipscrubBLOG6HowtolipscrubBLOG7

Step 2. Dup en passende mængde på læberne, som hvis du tog læbepomade på.

HowtolipscrubBLOG4

Step 3. Eksfolier forsigtigt rundt i små cirkelbevægelser. Vi anbefaler at skrubbe læberne 1-2 gange om ugen eller efter behov.

HowtolipscrubBLOG3.3

Step 4. Tør resterne af med papir og nyd dine bløde, velplejede læber. Afslut med en god omgang læbepomade.

HowtolipscrubBLOG8

Tip: Hvis du har en lille beholder i rejsestørrelse kan du evt. lave en lidt større portion til opbevaring af resterne. Det er dog en god idé at lave en ny portion efter ca. 14 dage.

Vi håber, at I kunne bruge vores tip og ønsker jer en rigtig god fornøjelse med at få forårsklare læber.

Små nytårsforsæt i 2017

Kalenderen siger 2017, og det betyder for mange indførelse af nytårsforsæt. Ofte er de meget ambitiøse, og vores erfaringer siger os (desværre), at de kan være svære at overholde… Derfor har vi i år sat os for at efterleve nogle mindre ambitiøse målsætninger; små tiltag, som vi nemt kan implementere i hverdagen, og som har til formål at gøre os sundere, friskere og give os mere overskud i hverdagen:
 
Drop elevatoren og tag trapperne 
I har sikkert hørt det før, men det er altså en super nem måde at få mere motion på. Ifølge BodyLab, forbrænder man faktisk dobbelt så mange kalorier ved at gå op ad trapper end ved at dyrke aerobic, styrketræning og fodbold.
 
Hav altid en flaske vand ved din side
Ideelt set bør man drikke 2 liter vand om dagen. Det er dog de færreste, der rent faktisk får det gjort. Men vand er alfa omega for kroppen, da vand blandt andet fjerner giftstoffer fra kroppen, forsinker  ældningsprocessen og hjælper hjerne, celler og nervesystem til at fungere optimalt. I 2017 har vi derfor besluttet, at vi aldrig vil gå ned på denne vidundervæske, så fremover ryger der altid en flaske vand med i tasken, når vi forlader huset.
Supplér din morgenmad med en vitaminpille
Det er vigtigt at få sine vitaminer – især her i vintertiden, hvor det er mørkt og koldt, og mange sygdomme florerer. Vitaminer optages bedst gennem kosten, så hav et glas med vitaminpiller stående ved siden af kaffen eller havregrynene, så du husker den hver morgen.
 
Tilbring 15 minutter om dagen udenfor
Frisk luft er sundt for både krop og sjæl. Hjernen har brug for luft til at arbejde, så prioriter en daglig gåtur og få noget frisk luft. Samtidig får du lidt nem motion – win-win 🙂
 
Brug en halv time om dagen på at forkæle dig selv
Tid til sig selv er vigtigt i en travl hverdag, da man både skal huske at slappe af og nyde sit eget selskab. Læs en bog eller et blad, mediter, tag et langt bad eller nyd en god kop kaffe. Aktiviteten er ligegyldig, så længe du blot fokuserer på at slappe af og hygge dig i dit eget eller andres selskab 🙂
Hvad er jeres nytårsforsæt?
 
 
bloglovingoodiebox

MØD BRYNEKSPERTEN BAG DEN PERFEKTE PINCET

 

Vi har haft besøg af Kenny Anker, som I blev introduceret for i novemberboksen med hans Tweeze The Brow-pincet. Derudover ejer han Kenny Anker Brows, der som Danmarks første salon udelukkende laver bryn.

Få et indblik i Kennys univers, når bryneksperten fortæller om sin passion for bryn og se ham i aktion, når vores egen Camilla kommer under kyndig behandling. Resultatet kan ikke blot ses, men også mærkes  

Læs mere om Kennys behandlinger her: bit.ly/2gUZSiB 🙂

 

Min kamp mod akne

Som mange andre kvinder fantaserede jeg om, hvordan min kommende brudekjole skulle se ud, når det engang blev aktuelt. Langsomt måtte jeg dog erkende, at valget på fremtidig brudekjole ville falde på den, der dækkede mest af min krop. En trist erkendelse, men med en krop, der var infiltreret med akne, var dette nu engang virkeligheden. I hvert fald indtil for ganske nylig, hvor jeg kom i et behandlingsforløb, der skulle vise sig at blive løsningen på et hudproblem, der har overskygget det meste af mine teenageår og mit foreløbige voksenliv.

Jeg har haft svær akne siden, jeg var 13 år gammel, og efter fire forskellige medicinske behandlinger, et utal af kosmetologbehandlinger og endnu flere dårlige husmorråd, kom jeg først af med min akne i en alder af 30 år. “Bedre sent end aldrig”, som man siger, for dette har utvivlsomt gjort mere for min selvtillid og mit selvværd, end jeg nogensinde havde turde forestille mig.

Dette blogindlæg er en personlig fortælling om mine erfaringer med svær akne – på godt og på ondt – samt min behandling med Isotretinoin, også kaldet Accutin, der til sidst blev min redning.

Samtidig vil jeg dog starte med at understrege, at der inden for hudpleje ikke findes nogen “one-size-fits-all-behandlinger” af akne eller nogen “quick fixes” der gør, at du vågner op med perfekt hud i løbet af en dag eller weekend. Svær akne er (ofte) et “indefra-ud”-problem og kan derfor ikke altid løses med “udefra-ind”-behandlinger i form af dermatologiske behandlinger og diverse hudplejerutiner.

Akne vs. bumser
Lad os først lige få styr på, hvad jeg mener, når jeg skriver “akne”. Akne (acne vulgaris) dækker ifølge sundhed.dk og netdoktor.dk hele spektret fra hudorme til de mere ubehagelige former for akne. Akne er en meget almindelig hudlidelse, der rammer størstedelen af unge tidligt i puberteten. Akne skyldes betændelse i de små talgkirtler, der omgiver fine hår i ansigtet og på overkroppen. Omvendt beskriver jeg ofte bumser som de “enlige” knopper, der kan komme lidt hist – især i forbindelse med menstruation eller søvnmangel.  Akne er derimod en konstant tilstand af betændelse i huden, der kommer til syne i form af urenheder. Ergo har man aldrig “gode dage” uden bumser eller urenheder. Tværtimod er der ofte ti styks friske bumser på vej samt tyve andre, der enten er i fuld flor eller som har efterladt et visitkort i form af røde mærker. Kort sagt: Man er aldrig bumsefri.

Det var virkelig hårdt aldrig at have en “pause” fra bumserne, og at en bums knap nok var væk, før tre nye var på vej. Dette medførte også, at jeg den dag i dag bliver utrolig harm, når folk med én bums i panden siger, at de har akne. Jeg føler nemlig, at det underminerer den oplevelse, jeg gik igennem. Især når jeg tænker på, at man i en periode ikke kunne sætte en finger i mit ansigt, hvor jeg ikke havde en bums.

Min hud
Jeg har, siden jeg var lille, døjet med børneeksem og tør hud. Og selv da jeg ramte teenageårene, var min hud fortsat tør (med bumser). Dette frustrerede diverse Matas-damer, der forgæves prøvede at hjælpe mig med min hud. Men dengang for 16-17 år siden var akne lig med olieret hud og dårlige madvaner. Så jeg fik besked på at bruge udtørrende og alkoholfyldte skintonics og sæberens. Jeg kastede mig derefter ud i en 3-trins renserutine og skar ned på alt, der hed slik, chips og sodavand. Men lige meget hjalp det (sidenote: det skal lige siges, at det aldrig er blevet bevist, at der er en forbindelse mellem kost og akne). Derfor bredte panikken sig også hurtigt i mig, da jeg i 8. klasse skulle på hyttetur, hvor jeg sammen med resten af klassen skulle i badeland. På dette tidspunkt havde jeg ikke bare akne i ansigtet, men også på brystet og på ryggen. Ergo var der absolut INGEN, der skulle se mig i badedragt! Jeg var så ked af det, at jeg nægtede at tage med på hyttetur. Min meget forstående mor, der selv havde døjet meget med akne som ung, valgte at hive mig til læge, da hun havde hørt, at man faktisk kunne behandle akne med piller. Som et resultat kom jeg både på Tetracynklin og p-piller – “det hele ville hjælpe mod aknen”, sagde lægen dengang. Min læge mente endvidere, at det bare var en hormonel ubalance, der foresagede min akne, hvilket p-pillerne nok skulle hjælpe på. Denne pille-kombination tog faktisk det værste af min akne i løbet af halvanden måned. Og jeg fik mod på at tage med på hyttetur.

Min akne gik dog ikke væk. Tværtimod ændrede den sig bare: Istedet for store bylder fik jeg mange små og tæt placerede knopper. Jeg var på Tetracynklin i tre år, fordi min læge hverken havde informeret mig eller min mor rigtig og ikke holdt øje med, at det var en åben recept, han havde lavet til mig. Og hvorfor er det så et problem, tænker I måske? Jo, det er det såmænd fordi, at man kun må være på Tetracynklin i maksimum seks måneder! Mit længerevarende brug af Tetracynklin gav mig nogle bivirkninger – jeg begyndte for eksempel at miste emaljen på bagsiden af mine fortænder, og min tandlæge var overbevist om, at jeg havde bulimi, da dette var et typisk tegn på opkast. Jeg fandt også senere ud af, at Tetracynklin blandt andet anvendes til infektioner mod klamydia og til behandling af malaria, borreliose og syfilis. Lækkert.

Mig som 17-årig efter behandlingen med Tetracynklin. Her er jeg dog stadig på P-piller.

Jeg stoppede på Tetracynklin, og derefter var min akne i frit fald, fra jeg var 17 til 27 år. P-pillerne tog toppen, og jeg indstillede mig lige så stille på, at jeg nok var nødt til at acceptere, at min hud aldrig ville blive pæn og fri for akne.

Jeg gik aldrig med noget nedringet og heller aldrig noget, der viste min ryg. Dette sås tydeligt på min garderobe, der nærmest kun bestod af rullekraver. For selvom at mine veninder var søde at sige, at det ikke var så slemt, havde jeg alligevel ikke lyst til at vise hud. Jeg var således meget anstændig i min påklædning i 00’erne. Jeg købte kun tøj, der skjulte min akne og gik kun på stranden i udlandet, hvor jeg var sammen med familien. Det siges, at man lærer sig selv at kende i 20’erne, og at man lærer at se sig selv i et mindre kritisk lys, end man gjorde i teenageårene. Men gennem mine 20’ere så jeg fortsat i spejlet og tænkte: “Jo jo, jeg ville da være meget pæn… Hvis jeg ikke havde akne.” Jeg fandt senere ud af, hvad jeg kunne gøre for at føle mig pænere.

Makeup gjorde virkelig meget for mig. Disse billeder er ca. seks år gamle.

Makeup og akne
Vi kender sikkert allesammen mindst én pige, der ikke vil gå uden for en dør uden makeup på. Jeg var den pige. I makeuppen følte jeg mig pæn, normal og tryg. Selvom jeg ikke kunne styre min akne, kunne jeg styre min makeup. Og jeg gik så meget op i det, at det til sidst blev et helt handikap for mig og min hverdag. Jeg stod op halvanden time før min kæreste, for han skulle bare IKKE se mig uden makeup! Jeg blev rigtig god til at dække mine urenheder og endte med at bruge rigtig meget tid og rigtig mange penge på makeup. Jeg blev til sidst så god, at jeg begyndte at få forespørgsler fra folk, der gerne ville have mig til at lægge deres makeup. Jeg elskede det – det var så fedt at føle, at jeg hjalp andre med at føle sig smukke.

Efter min bachelor begyndte jeg at arbejde som makeupartist ved et af de førende makeupbrands i verden. Det var så fedt, og jeg følte mig virkelig i mit es. Men kunder kan være stride – det lærte jeg på den hårde måde. (En lille sidenote: Jeg var stoppet på mine p-piller, og efter det fik min akne frit løb). En dag var der en pige, der decideret sagde til mig, at hun “ikke ville have råd om hud fra mig, når min egen hud så sådan ud. Jeg kunne jo ikke engang selv finde ud af det”. Den bemærkning kastede mig direkte tilbage til teenageårene, og jeg tog til lægen samme uge for at få en henvisning til en specialist. Som jeg dengang sagde til min læge: “Det påvirker mig psykisk. Det er mit job at ligne en, der har styr på det her! OG JEG ER 27 ÅR! Det kan ikke være rigtigt.” Det var åbenbart de gyldne ord, for jeg fik med det samme en henvisning til speciallæge Henrik Egekvist i Århus. Og for første gang i mit liv følte jeg, at jeg blev taget seriøst. Til min første konsultation sagde speciallægen blandt andet: “Vi stopper først, når du er tilfreds” og “den salgs akne, du har, er IKKE livstilsbetinget. Ergo har det intet at gøre med, hvad du spiser, eller hvordan du lever”. Dette var utvivlsomt det mest fantastiske, jeg havde hørt i årevis!

Dr. Egekvist satte mig på en tre-måneders pillekur, som jeg desværre ikke længere husker navnet på. Jeg husker dog, at jeg insisterede på, at det ikke skulle være Tetracynklin. Han gav mig desuden en recept på Basiron. Egekvist gjorde mig også opmærksom på, at jeg havde Rosacea (hvilket 70-80% af alle danskere har i mildere eller sværere grad). Jeg fik en creme, der hed Finecea 1%, og det tog al min rødme i løbet af en måneds tid. Disse produkter tog nok 80% af min akne, og resultatet holdt i et års tid. Jeg fik endnu en henvisning fra min egen læge i troen på, at det nok bare blev en årlig ting, jeg skulle. I mellemtiden havde jeg lært så meget om hud og hudpleje fra mine kollegaer, at jeg faktisk havde fået nogenlunde styr på min hud i ansigtet. Bare ikke på brystet og på ryggen. Jeg var blevet tippet om at droppe mælkeprodukter. Så det havde jeg gjort – udover når der skulle mælk på havregrynene eller en slat i kaffen. 😉 Rådet om at droppe mælk skyldes, at der er “ko-hormoner” i mælk, og dette gør åbenbart intet godt for folk med akne – tværtimod. Who knew?

Isotretinoin / Accutin / Roaccutan /A-vitamin kur – kært barn har mange navne
Da jeg kom op til min speciallæge igen, var jeg overbevist om, at jeg skulle igennem endnu en omgang tre-måneders behandling. Men min læge foreslog derimod noget, jeg aldrig havde hørt om før: En A-vitaminkur. Min første tanke var, at det ikke lød særlig effektivt. Men han fortalte, at det var den mest effektive kur mod akne og en behandling, som kun en speciallæge eller hospitaler tilbyder. Dette skyldes, at kuren er så voldsom mod kroppen, at man først får den anbefalet, når man har prøvet alt andet. Her sad jeg som 29-årig og havde bestemt givet det et ihærdigt forsøg, så jeg var spændt på denne sidste udvej. Jeg fik en masse informationer om kuren og for at være helt ærlig, var det enormt overvældende at høre, hvordan det næste halve år skulle foregå. Speciallægen lovede dog, at det højst sandsynligt var den sidste akne-behandling i mit liv.

Min hud før jeg begyndte på Isotretinoin.

Før kuren
Jeg gik hjem og læste op på “kuren”, og der var en del ting at holde styr på:

 • Man må ikke drikke alkohol, da medicinen i forvejen belaster din lever og nyrer så meget, er det forbudt at drikke alkohol, da dette skader organerne yderligere.
 • Du må ikke blive gravid under behandlingen, og som kvinde skal du ved lov være på p-piller under behandlingen. Lægen starter først behandlingen efter første menstruation + en blodprøve, der viser, at du ikke er gravid.
 • Du skal have foretaget månedlige blodprøver, hvor de blandt andet tester/måler lever- og nyretal, om du er gravid, dit infektionstal, immunforsvar samt kolesteroltal.
 • Din hud bliver super sensitiv, og du skal gå med SPF50 hver dag, og om sommeren skal du holde dig helt ude af solen mellem 11-15. Man skal regne med at få D-vitaminmangel.
 • Der er et hav af bivirkninger (jeg blev lidt bange, da jeg læste indlægssedlen):
  • Vredeanfald/aggressivitet
  • Led og muskelsmerter
  • Ekstrem tør hud
  • Eksem
  • Hårtab/hårvækst
  • Udtørrede slimhinder/næseblod/ tørre øjne
  • Forhøjet kolesteroltal
  • Depression
  • Angst
  • Selvmordstanker

Jeg havde i forvejen tør og sensitiv hud. Derudover led jeg jo af Rosacea, som er en konstant betændelsestilstand i huden, der gør den rød og tekstureret.  Jeg blev derfor så nervøs af at læse indlægssedlen, at jeg skubbede min behandling et par dage. Det var først efter en god snak med min mor, som er sosu-assistent, at jeg turde begynde.

Under kuren
Jeg havde aldrig turde drømme om, hvor jeg tør jeg ville blive – både indeni og udenpå.  Den første måned var et helvede: Min hud brændte, især i ansigtet – så tør var den! Jeg vågnede op om natten, fordi min hud enten gjorde sindssygt ondt, eller fordi det kløede på hele kroppen af bare tørhed. Al hudpleje skulle skiftes ud, da det jeg brugte enten brændte, sved eller ikke gav nok fugt. Jeg elskede fede cremer før denne kur, men den første måned gik jeg med Locobase Repair (en meget fed creme) i håndtasken og smurte flere gange dagligt. Jeg kunne ikke gå med noget af det makeup, jeg var vant til – det krakkelerede på min hud og lignede kort sagt… lort. Det var virkelig en prøvelse.

Derudover fik jeg vredesanfald, der desværre ofte gik ud over min kæreste. Jeg har et stort temperament i forvejen, og det blev bestemt ikke bedre af behandlingen. For hvad fanden bilder han sig, at bede om lidt tæppe i sofaen, når jeg fryser!!? Det var sådan nogle ligegyldige ting, jeg blev vred over. Og film. Jeg kunne blive stiktosset over noget, folk gjorde på film. Råbe højt og bande – og nåde trøste min kæreste, hvis han ikke var enig. Jeg har været et rigtig herligt bekendtskab.

Efter den første måned i behandling og de første blodprøveresultater, besluttede min læge sig for at øge min dosis til det dobbelte. Det var åbenbart normalt at starte stille ud for at se, hvordan folk reagerer på medicinen, og han mente, at jeg kunne komme af med mine vredesansfald ved at gå op i dosis. Det hjalp også på vreden, og jeg følte endvidere, at jeg fik bedre styr på tørheden i huden ved at lægge min hudplejerutine om. Jeg var meget åben omkring min behandling, hvilket gav pote, da jeg tit faldt i snak med folk, der selv har været på denne kur, og som gav mig gode råd til hudpleje. Jeg fandt på den måde ud af, hvad der passede bedst til min hud.

Jeg oplevede, at det var rigtig svært at finde informationer om ordentlig hudpleje under en A-vitaminkur – både Internettet og apoteket var til ringe hjælp. Jeg fandt dog til sidst frem til en god hudplejerutine, som jeg her deler med jer. Det er dog vigtigt at huske, at det varierer fra person til person, hvad der virker.

Min rutine under A-vitaminkuren
Jeg havde, som sagt, rigtig svært ved at finde noget, der passede til min hud under min A-vitaminkur. Det skulle  være mildt rensende og super fugtgivende. Det vil sige, at alle scrubs og exfolierende produkter blev lagt på hylden, da det ødelagde min hud total, da den var blevet hyper-sensitiv af medicinen. Løbende fandt jeg dog frem til en god rutine, som I kan se her. Jeg har desuden sat * ved de produkter, jeg ikke på nogen måde kunne leve uden:

Dag:

Aften:

Jeg havde en læbepomade i HVER eneste taske/jakke, jeg ejede. Mine læber var så tørre, at hvis jeg ikke kunne få dem fugtet, måtte jeg tage hjem efter en læbepomade. Ellers ville de sprække (hvilket de gjorde tit alligevel)! Jeg endte med at lave et lille “survival-kit” til mig selv, som blev lige så vigtig at få med mig, som min telefon og pung. I den havde jeg:

survival-kit

 • Locobase Repair Cream
 • Lanolips lip balm (både med og uden farve)
 • Øjendråber mod tørre øjne (og til kontaktlinsebrugere)
 • MAC Prep + Prime Fix+
 • Cleenex (hvis jeg nu fik spontan næseblod)
 • Smertestillende (ipren + panodil) mod mine ledsmerter
 • Håndcreme
 • Ekstra piller (da de skal tages med aftensmaden) – just in case
 • Ekstra kontaktliner
 • Pille etui

Nu havde jeg (omsider) fået styr på hudplejen, og vreden kom der styr på efter to måneder. Jeg fik dog desværre en del af de andre bivirkninger og især muskel- og ledsmerter kom til at fylde meget i min hverdag. Jeg kunne ikke træne, jeg kunne ikke arbejde i så mange timer, som jeg plejede, og jeg måtte tage smertestillende for at komme ud af sengen. Det blev så slemt en aften, at min kæreste måtte bære mig ind i sengen fra sofaen, fordi alt i min krop gjorde så ondt, at jeg slet ikke kunne bevæge mig. Dr. Egekvist foreslog mig at tage fiskeoliekapsler, og det tog heldigvis toppen af smerterne. Derudover fik jeg forhøjet kolesteroltal. Jeg følte mig lidt som en ældre dame på 60 år uden energi og med konstante smerter. Men jeg levede højt på, at jeg i det mindste ikke var deprimeret eller havde selvmordstanker. Yay!

Noget af det sværeste var (foruden det at være 30 år i en 60-årigs krop!) ikke at drikke alkohol. Det var nu ikke fordi, at jeg plejede at drikke meget alkohol før, men folk havde virkelig svært ved at forstå, hvorfor jeg ikke drak, og de havde svært ved at lade det ligge. Selv når jeg var ærlig omkring, hvorfor jeg ikke drak, sagde folk altid: “Ej, et enkelt glas skader ikke” og “Kom nu, du har da fin hud! Du behøver slet ikke de piller!”. Det endte tit med kreative løgnhistorier, og jeg fik endda bildt en fyr ind, at jeg var i AA (Anonyme Alkoholikere). Jeg endte med altid at have en cola eller alkoholfri drink i hånden, så jeg kunne skåle med folk. Så troede folk ofte, at det var rom og cola. #Lifehack.

Efter tre måneder begyndte min hud at blive pænere. Jeg stod hver dag og gloede mig selv i spejlet for at se, hvor mange bumser jeg IKKE længere havde. Efter fire måneders behandling iførte jeg mig for første gang en top med spaghettistropper, da jeg skulle til en venindes fødselsdag. Det lyder nok overdrevet, men jeg gav mig til at græde, da jeg så, hvor fine skuldre, bryst og ryg jeg havde. Det var først der, jeg fandt ud af, hvor svært det havde været at gemme sig selv væk i alle de år, og hvor meget frihed der lå i at tage lige det tøj på, jeg havde lyst til. Jeg har aldrig taget så mange selfies i mit liv, som jeg gjorde den aften. Min kæreste fik nok også lidt for mange kavalergangsbilleder – men det brokkede han sig ikke over. 🙂

Jeg stoppede min behandling efter syv måneder. Min læge var henrykt over resultatet og sagde, at jeg var et pragteksemplar på, hvad Isotretinoin kan gøre for folk. Han gav mig en måned mere på kuren, for hvis man stopper for hurtigt, kan man få et tilbagefald, og så er alt det hårde arbejde spildt. Alle bivirkninger skulle gerne være forsvundet tre til fire uger efter endt behandling.

Efter kuren
Man kan ikke sige, at mine bivirkninger forsvandt efter fire uger. Det tog nok nærmere to måneder, før mine muskel- og ledsmerter var forsvundet. Den dag i dag kan jeg stadig have ondt i ryggen og blive stiv i mine led. Jeg har også stadig forhøjet kolesterol, men med den rette kost skulle mit kolesteroltal gerne finde sit normale leje efter fire til skes måneder. Jeg blev også gjort opmærksom på, at jeg først efter seks måneder måtte få kemiske peelinger, voksbehandlinger, gå i solarium og få tatoveringer. Og jeg måtte først blive gravid efter to måneder.

Hvem skal du lytte til, når du søger hjælp til behandling af akne
Din læge – og ISÆR din hudlæge. Der findes mange bloggere, YouTubere, online forums osv., der har en masse tips og råd, de gerne vil dele. Men tag de råd, der kommer, med et gran salt og husk igen på, at der ikke findes nogen “one-size-fits-all-behandling”. Din læge (og især din hudlæge) tager udgangspunkt i dig, din hud og din medicinske historie. De tager eventuelle allergier og mentale helbred med i overvejelserne, når de kigger på, hvilken behandling DU skal have. Det gør alle dem på internettet ikke. 🙂

Min hud i dag, med meget lidt makeup på huden – dog lidt i brynene. #nofilter

Min hud i dag
I dag kan jeg sige, at min hud er FULDKOMMEN fri for bumser/akne. Det eneste, der er nu, er lidt ar på bryst og ryg, men min læge siger, at dette vil hele i løbet af et halvt års tid. Jeg har været rigtig heldig ikke at få for mange ar i ansigtet (selvom jeg har været en rigtig ‘piller’)! Nu ser jeg bare frem til de kommende julefrokoster og ikke mindst til nytårsaften, hvor jeg kan drikke champange og have lige den kjole på, som jeg har lyst til. Og I kan tro, at jeg skal vise ryg! Eller kavalergang. Måske begge dele. 😉

bloglovingoodiebox

Klik tilbage til forsiden her.

Kilder
Netdoktor.dk – Fakta
Sundhed.dk – Oversigt
Sundhed.dk  – Behandling
Tectracynklin
DanDerm – Info om behandlingen
Politikken – Bivirkninger ved Roaccutan

Erfaringer med Revitalash Advanced

revitalashfb

I oktober måneds box var et af produkterne den meget populære Revitalash Advanced, som er en vippeserum, der lover fyldigere, længere og stærkere vipper! Det lyder jo som enhver piges drøm, så det satte vi os for at undersøge til bunds. Det optimale resultat opnås ifølge brandet efter 6 ugers brug, men man burde kunne se resultater allerede efter 2 uger. Vores SoMe-girl Samira har nu anvendt Revitalash’s serum i 3 uger, og herunder deler hun sine oplevelser med produktet:

MINE VIPPER
Jeg har meget mørke og, ifølge mine veninder, “misundelsesværdige” vipper af natur, hvilket nok skyldes min eksotiske baggrund. Jeg har dog haft en rigtig dårlig vane med at røre meget ved mine vipper og rent faktisk pille dem af, hvis de irriterede mig (ja det er dumt, og jeg fortryder det..). Nogle ville måske mene, at jeg stadig har meget fyldige vipper, men jeg må sige, at de ikke er, hvad de har været… Jeg har derfor længe overvejet at forsøge mig med en vippeserum, for at se om det virkelig kunne redde mine mishandlede vipper. Der skulle derfor ikke meget overtalelse til, da jeg blev spurgt, om jeg ville være forsøgskanin og afprøve Revitalash’s vippeserum.

fullfrontal

MINE ERFARINGER MED PRODUKTET
Jeg er normalt en smule kritisk overfor revolutionerende produkter, som lover vilde resultater. Men med min desperation for at få mine bambi-vipper tilbage havde jeg ikke noget at miste, og jeg var derfor åben over for at give det et forsøg. Jeg var meget opmærksom på, at produktet skulle påføres hver aften for at virke optimalt. Jeg var derfor flittig og anvendte produktet hver eneste aften, inden jeg gik i seng. Jeg oplevede ingen ubehag ved at anvende produktet. Det føltes faktisk ganske rart at påføre produktet på vippekanten, som måske både skyldes den kolde, forfriskende fornemmelse, samt tanken om at mine vipper blev forkælet. Morgenerne derpå sad der ofte lidt indtørrede rester af produktet, men disse kunne jeg nemt vaske af under min morgenrutine.

SVIEN ELLER UBEHAG?
Når man arbejder med vippeserum, kan man opleve svien eller røde øjne. Jeg har en meget almindelig hudtype – en kombineret T-zone med tør hud på kinderne – og kun en enkelt gang har jeg oplevet ikke at kunne tåle et produkt. Dog var der en enkelt aften i starten af forsøget, hvor jeg følte en kortvarig svien efter at have påført produktet. Her havde jeg påført meget af produktet på huden ved roden af vipperne, og jeg tror, det var det, som forårsagede den sviende fornemmelse. Jeg vaskede produktet af og forsøgte 10 minutter senere at påføre produktet igen, men denne gang mere på selve vippekanten, og denne gang oplevede jeg ingen ubehag. Siden da har jeg ikke bemærket noget, så det kan tænkes, at min hud lige skulle vænne sig til produktet. Derudover er det vigtigt, at man påfører produktet så tæt på vipperødderne, som muligt, og at man ikke smører det ud over huden på øjenlåget, da dette kan give svie – i hvert fald i mit tilfælde.

RESULTAT

14-10bw

Mine vipper inden Revitalash Advanced

04-11bw

Mine vipper efter 3 ugers brug med Revitalash Advanced

Som man måske kan se på billederne, synes mine vipper ikke at være vokset synligt i længden. Jeg forsøgte længe at holde øje med, om der skete en forskel i længden. Jeg har endda forsøgt med en lineal for at se, om der skete fremskridt, da jeg ikke synes, der var noget synligt resultat. Efter to ugers tid begyndte jeg dog at lægge mærke til, at volumen på mine vipper var blevet markant større. Jeg begyndte at kunne se, at mine vipper så bredere og mørkere ud, hvilket var præcis det, jeg havde savnet. Jeg har tidligere været ked af, at mine vipper har mistet deres naturlige og volumniøse udseende. Derudover var der en ujævn fordeling af vipper samt skiftende længde. Jeg brød mig derfor ikke om at gå med mascara, da de længste vipper blot ville blive endnu længere og ujævnhederne dermed ville syne endnu tydeligere. Men efter brug af Revitalash vil jeg sige, at mine vipper allerede ser meget bedre ud – både med og uden mascara! De ser mere naturlige og volumniøse ud, og samtidig har jeg oplevet, at mine vipper virker til at være blevet “stærkere” – de falder ikke lige så let af, når jeg rører ved dem, eller når jeg renser min mascara af om aftenen, hvilket jeg ellers tidligere har haft problemer med.

SÅ HVAD ER MIN DOM?
Alt i alt er jeg utrolig glad for resultatet. Mine vipper er blevet mere voluminøse og ser samtidig sundere og stærkere ud, så jeg føler allerede, at jeg er kommet en lang vej med henblik på at få mine bambi-vipper tilbage. 🙂

Det optimale resultat ses først efter 6 ugers brug, så jeg tester fortsat videre på produktet. Hvem ved – måske jeg også kan se en effekt på mine vippers længde, når jeg har gennemført de 6 uger. Jeg må vente og se. 🙂

Kom tilbage til forsiden HER.

bloglovingoodiebox

Sådan bruger du den orange farve i et makeup-look

orangemakeupblog_1024

Orange er én af efterårets hotteste farver! Det er en hidsig farve, men lad dig ikke slå ud af det – ligesom med alle andre farver er der forskellige toner, intensiteter og dækkeevner, så det er muligt at tilpasse farven til sine egne præferencer. Her har vi lavet en tutorial til et festlook med orange – ENJOY!

GODE RÅD TIL ORANGE MAKEUP 

Vælg et fokusområde Når man vælger en hidsig farve som orange, bliver resultat ofte bedst, hvis du vælger kun at have farven ét sted i ansigtet – eventuelt på øjne, læber eller kinder.

Eyeliner versus øjenskygge Er du usikker på, om den orange farve klæder dig ved øjenpartiet, kan du starte med at afprøve tendensen med en orange eyeliner fremfor øjenskygge. Du kan eventuelt starte med en orangefarvet eyeliner i globelinjen og derefter blende den sammen med en brun eller neutral øjenskygge på øjenlåget. På den måde kan du stille og roligt lære den orange farve lidt bedre at kende.

Orange læber Ligesom med alle andre farver, findes der forskellige nuancer af orange. De varme nuancer kan desværre få tænder til at syne gule, så vil man kaste sig ud i trenden med orange læber, vil vi foreslå, at man går efter en orange farve i en kølig nuance.

Mascara Mascara er vigtigt i et look med orange øjenmakeup, da den mørke farve hjælper til, at det ikke ligner, at man har fået en allergisk reaktion. 😉 Det samme gælder mørke bryn, så giv gerne brynene lidt ekstra farve, når du har med den orange farve at gøre omkring øjnene.

Hvordan bruger I den orange farve?

Kom tilbage til forsiden HER.

bloglovingoodiebox

HAPPY HALLOWEEN

Mandag d. 31 oktober er det Halloween, men mange vælger at holde fest fredag eller i dag, lørdag. Vi har lavet to tutorials, hvor vi har brugt helt almindelig makeup, så du ikke behøver trave ned i Fætter BR eller din lokale costume butik, her i sidste øjeblik. 😉

For os handler Halloween om uhygge, at have det sjovt og måske se lidt skræmmende ud! 🙂 Derfor er det første look hurtigt og lidt “grimt”  og det andet er mere omfattende, lidt pænere, men stadig uhyggeligt. 😉

LOOK 1: Det nemme
Det der kræver mest tålmodighed med dette look, er at lade limen tørre, så den bliver perfekt at pille i. Og man bestemmer jo selv hvor mange sår man laver. 😉

Det du skal bruge er:

 • En kold rød mat eller semi mat læbestift
 • Duo Lim (lim til falske øjenvipper) + pincet eller “kradse/pille værktøj”.
 • 3-4 øjenskygger i farven: kold mellembrun, dyb kold lilla, mørkegrøn og solgul, alle matte. Den grønne og gule kan undværes, men det giver et mere “realistisk” look med alle fire farver.
 • Gennemsigtig eller rød lipgloss.  Hvis du har en rød lipgloss (helst uden glimmer i) kan du bruge den som blod eller “sår”. Hvis du ikke har det, kan du blande din røde læbestift med noget Clear lipgloss. Vi har brugt Teater blod til dette look, men det var udelukkende fordi vi havde det. 🙂

Vi anbefaler at man starter med læbestiften, selvom vi gør noget andet i videoen. 😉 Limen tager nemlig farve fra læbestiften og kan blive meget pink.  Husk at det ikke behøver at være perfekt 😉

Du kan snildt kombinere dette look med din almindelig festmakeup, men man kan også gå all-in og lave mørke smokey eyes og vilde kontaklinser! Det er jo helt op til en selv – og hvad man har tid til!

LOOK 2: Det svære
Dette look tager længere tid at lave og er måske lidt teknisk udfordrende. Der er en del detaljer, men looket er også lidt flottere. Vi startede med at lave hud og bryn som vi plejer, når vi skal til fest. Vi brugte en medium/fuld dækkende foundation + pudder (i en lidt for lys farve), da det er vigtig med en perfekt base for dette look.

Du skal bruge:

 • Ferskenfarvet blush
 • 3 øjenskygger: Sort, rødbrun og orange. Alle matte.
 • Sort eyeliner pencil. Vi bruge Lord & Berry fra September boxen.
 • Sort flydende eyeliner
 • Sort mascara
 • Falske vipper

Det sværeste ved dette look, er at overdrive sin makeup i forhold til hvad man plejer at gøre. 🙂 De vilde kindben/contouring, samt tænderne kræver lidt tålmodighed. Her gælder det om at have en rolig hånd! Vi anbefaler at man bruger en vandfast flydende liner, så tænderne holder bedre, når man skal have noget at drikke – husk at bruge sugerør! 😉

Hvad skal I være klædt ud som til Halloween? 😀

bloglovingoodiebox

Får du nok D-vitamin?

d-vitamin-blog

Efterår; dagene bliver kortere, vejret bliver gråt og fugtigt, og for mange af os er det liiidt sværere at komme op om morgenen. Herudover oplever flere, at årstiden samtidig resulterer i sløvhed og mere sygdom. Forklaringerne bag disse sygdomme kan være vidt forskellige, men faktisk kan man i mange tilfælde forarbejde sygdomme ved at sørge for, at man får nok vitaminer. Især D-vitamin har en stor betydning for vores ve og vel, da dette vitamin har en stor effekt på vores immunforsvar. Og faktisk er det sådan, at vi i Norden især mangler D-vitamin i efterårs- og vintermånederne, hvorfor der er større risiko for at blive syg i disse måneder. Vi har derfor kigget lidt nærmere på D-vitaminer for at gøre os selv og jer klogere på, hvordan man kan passe bedre på sig selv i vinterhalvåret ved hjælp af D-vitamin.

Info om D-vitamin
D-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, der øger optagelsen af calcium (kalk) i tarmen og som er nødvendig for en normal “knogle-mineralisering”. D-vitamin sikrer også den rigtige balance i immunsystemet, og menes at være knyttet til kroppens generelle energiniveau og humør samt blodsukkerregulering. Så er humøret og energien helt i bund, og fanger du samtlige forkølelser og virusser på din vej, kan det skyldes mangel på D-vitamin.

Symptomer på D-vitaminmangel
Lider man af mangel på D-vitamin, kan man opleve følgende symptomer:

 • Muskelsmerter – oftest i lår og skulder- og nakkemusklerne
 • Svækkede hofte- og skuldermuskler, så det bliver sværere at rejse sig fra en stol, gå på trapper eller bære tunge indkøbsposer
 • Muskelkramper
 • Knoglesmerter
 • Træthed
 • Ledsmerter
 • Generelt nedsat imunforsvar med sygdom til følge

Når det er sagt, er det ikke nødvendigvis D-vitaminmangel, der foresager disse symptomer, så tag endelig en snak med din læge, hvis du oplever overstående.

Hvad du kan gøre: 

Forebyg med sol
Solen er den vigtigste kilde til D-vitamin. Det er derfor vigtigt at komme jævnligt ud og få sol om sommeren. De eksisterende solråd fra Sundhedsstyrelsen bør dog stadig følges! Den ultraviolette dosis, der skal til for at danne D- vitamin, er meget lavere end den dosis, der giver rødme af huden. Man danner stadig D-vitamin, selvom man har høj solfaktor på.

Når huden rammes af UV-B stråler, dannes der D-vitamin i huden, og processen sker blot i løbet af et par minutter. Personer med mørkere hud har samme kapacitet til D-vitamindannelse, som personer med lys hud, men processen tager lidt længere tid, fordi pigmentet melanin fungerer som et solfilter. Soleksponering i 5-30 minutter nogle gange om ugen i sommerhalvåret burde være helt tilstrækkeligt. Varigheden afhænger af tidspunktet og hudtypen. Jo stærkere sol, jo kortere tid. Det er de små “hverdagsdoser” af sol på mindre “hud-arealer” som ansigt, arme og underben, der har betydning for din dannelse af D-vitamin.

D- vitaminmangel er normalt i norden i vinter- og forårsmånederne
Når solen står lavt på himlen, absorberes hovedparten af UV-B strålerne i atmosfæren, inden at disse stråler når jordens overflade. Der dannes derfor ikke D-vitamin i huden i Danmark fra oktober til marts-april.

Kost og kosttilskud
Det anbefalede daglige indtag af D-vitamin er 7,5 μg. De fleste danskere får 2-4 μg D-vitamin fra kosten. Kostens indhold af D-vitamin er især vigtigt om vinteren, mens behovet primært dækkes af solen om sommeren. D-vitamin findes i store mængder i blandt andet æg, fede fisk (sardiner, makrel, sild, ål, laks, hellefisk), fedtstoffer (margarine, smør, olier) samt mejeriprodukter (mælk og ost). Kosten alene kan dog ikke dække behovet for D-vitamin, hvis man ikke får sol. Det kan derfor være nødvendigt med kosttilskud i form af D-vitamin. D-vitamin er som sagt fedtopløseligt og skal derfor indtages sammen med måltider, der indeholder fedt for at kunne blive optaget i kroppen. Det er derfor en god idé at spise masser af ovenstående i vintermånederne og supplere med D-vitamin-kosttilskud.

Spørg ALTID din læge til råds
Hvis du er i tvivl om du har D-vitaminmangel, skal du tale med din læge. Man får taget en blodprøve, for at finde ud af hvad ens D-vitaminstatus er. Begynd aldrig at selvmedicinere, da et for højt indtag af D-vitamin ikke er godt. De fleste næringsstoffer har en U-formet kurve, hvor både for lidt og for meget kan have en negativ effekt.

Har I andre gode råd til, hvordan man kan passe på sig selv og sit helbred i vinterhalvåret?

bloglovingoodiebox

Kilder:
www.sundhedsstyrelsen.dk
www.netdoktor.dk

Manna Kadar Tutorial

Vi er helt vilde med den lækre Bronzer & Highlighter Duo fra Manna Kadar Cosmetics, som var med i september måneds box ?

Det skønne make-up produkt kan nemlig nemt bruges som både bronzer, highlighter og øjenskygge, så den kan give utallige forskellige looks, også har den efter vores mening den lækreste farve!

Vi viser i denne video 3 steps til, hvordan du kan bruge produktet i forskellige variationer! Du kan bruge alle stepsene sammen, hver for sig eller du kan kombinere dem, præcis som du vil – alt efter hvilket look du ønsker!

– Og man kan vidst ikke kalde dette look for andet end GLOW ?

Husk at I stadig kan få fingre i dette produkt og resten af september-boxen, hvis I melder jer ind på vores hjemmeside:
http://www.goodiebox.dk

Hvordan bruger I produktet? ?

 

bloglovingoodiebox